Би изеле ли 16 пакетчиња шеќер?

Никогаш не би изеле 16 пакетчиња шеќер. Но зошто тогаш морате да испиете 16 пакетчиња  шеќер?

Едно шише од половина литар со сода (газиран сок), содржи 16 пакетчиња шекер. Сите овие екстра калории може да придонесат да се здебелите, да добиете шеќерна болест и срцеви заболувања. Затао треба да ги отстраните газираните сокови од вашето секојдневие и да ги замените со минерална вода, чај, обезмастено Млеко, или обична природна вода.

 

 

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.