Десет заповеди за убав живот

Еве неколку основни правила за здрав живот, на кои треба да им обрнеме внимание.

1. Напредок ви обезбедува тоа што го јадете, а не тоа што избегнувате да го јадете.

2. Не јадете кога сте нервозни или под стрес. (ова може да влијае сериозно врз вашето варење.)

3. Не јадете главни оброци по 19 часот. (ако сакате да бидете во топ форма, морате порано да  го конзимирате вашиот главен оброк.)

4. Не претерувајте со рекреирањето. (извлечете го максимумот од себе, но не одете подалеку.)

5. Не држете диета , јадете здрава исхрана.

6. Станете веднаш штом ќе се разбудите.

7. Никогаш не легнувајте си додека сте под стрес.

8. Обидете се во исхраната да не комбинирате скроб и протеини (ова комбинација го забрзува движењето на храната низ цревата, со што се намалува оптоварувањето на клетките на имунолошкиот систем.)

9. Исхраната треба да биде авантура, а не мачење.

10. Обрнувајте им внимание само на добрите работи, а не се фокусирајте на тоа што е лошо. 

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.