Џогирање во вода

Оваа активност согорува околу
526 калории за еден час

За многу луѓе кои уживаат во џогирање на отворено, но страдаат од долниот дел на грбот (кичмата) или имаат проблеми со зглобовите на нозете, џогирањето во вода е соодветен тренинг за рехабилитација. Природните пловни карактеристики на водата го намалуваат стресот на зглобовите и  нежно додава отпор при секое движење. Џогирањето во длабока вода – во висина на гради, ви овозможува безбедно да се движите и да трчате без никакви несакани ефекти.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.