Дин Потер – Екстемни спортови

Окупациите на Дин Потер се алпинизам, соло искачување, падобранство, одење по јажне на височиниги (Highlining). Тој успеа да ги соедини неговиот кошмар – смртта, со неговиот сон – летањето, при соло искачување на северната страна на Ајгер (1800 м) без никакви јажиња и обезбедување, само со падобран. Како што вели тој, освен физичка спремност за овој подвик му беа потребни една година ментален тренинг, медитација, концентрација и вежби за рамнотежа и баланс.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.