Фит Јога

Почитувани,

 

Со задоволство би сакала да Ве информирам за новата дисциплина  воведена во студиото за духовни дисциплини ‘Сурија’, ФИТ ЈОГА.

ФИТ јогата е дисциплина која ќа Ви овозможи да го зацврстите и обликувате Вашето тело, да се ослободите од вишокот килограми и да ја подобрите флексибилноста на телото, притоа наоѓајќи мир во умот преку ослободување од акумулиран стрес и зголемување на концентрација. Овој тип на јога дисциплина е погоден за сите, жени и мажи, почетници и напредни во јогата или во други спортски и духовни дисциплини.

 

Часовите по ФИТ јога ќе бидат оддржувани од страна на професионални инструктори кои имаат за цел да Ви овозможат единствено искуство во процесот на физичко и ментално зајакнување. Часовите се состојат од медитација и изведување на специфични вежби (асани) кои ќе придонесат за подобрување на виталноста на вашето тело, правилно дишење и зајакнување на концентрацијата.

 

ФИТ јогата е комплементарна дисциплина со модерниот начин на живеење во Скопје. Нуди сеопфатни погодности за вашето тело, ум и дух – низ вежби (асани) и медитација која е погодна за сите!

 

Предности од ФИТ јогата:

 1. Физички
 • Губење на килограми,
 • Обликување и тонизирање на мускулите,
 • Зголемување на енергијата,
 • Подобрување на здравјето,
 • Подобрување на флексибилноста и еластичноста.

 

 1. Умствени:
 • Подобрување на концентрацијата и фокусот,
 • Зголемено чувство на спокојство и благосостојба,
 • Намалено ниво на стрес,
 • Враќање на ентузијазмот и еланот за исполнет живот.

 

 1. Емотивни:
 • Зголемување на самопочитувањето и сигурноста во себе,
 • Подобрување на самосвеста и самодовербата,
 • Зголемување на способноста за соочување со предизвици од секаков тип.

Напомена: Оваа дисциплина е погодна за оние кои немаат сериозни здравствени проблеми!!!

Чланарината на Фит Јога изнесува 1.300 ден

Комбинација на Фит Јога и Традиционална Јога (4 часа) 1.800 ден

 

Со Светлина СУРИЈА

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.