Храна што е посебно штетна за децата

        Моралноста на вашите деца не може лесно да се подигне, доколку не сте грижливи во изборот на нивната храна. Многу мајки поставуват трпеза, која е стапица за нејзиното семејство. Месната храна, путерот и сирењето, богатите колачи, зачинатите јадења и зачините, обилно ги користат и старите и младите. Сето тоа го пореметува желудникот, ги надразнува нервите и го слабее умот. Храната подготвена со животинска маст е тешка за варење.

      Зачините најпрво ја надразнуваат нежната слузокожа на желудникот, и на крајот ја разоруваат природната чувствителност на оваа нежна мембрана. Крвта станува трескавична, животинските склоности се разбудени, додека моралната и умствената сила слабее и станува слуга на страстите. Мајакта треба да научи на своето семејство да му поставува едноставна, но здрава храна од голема хранлива вредност

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.