Храната да биде топла, меѓутоа не жешка

Одлично е да се внесе топол оброк во желудникот, и тоа секое утро. Тоа може да се постигне без многу труд.

Жeшките пијалоци не се потребни, особено како лек. Желудникот значително се оштетува со големи количества жешки јадења и пијалоци. На тој начин слабеат грлото и органите за варење, а преку нив и другите органи во телото.

Затоа бидете трпеливи, и почекајте да подистине вашиот топол напиток или оброк….

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.