Јадете остриги за подобра концентрација

Ако сте љубители на морската исхрана, тогаш денес може да биде вашиот среќен ден. Експериментите покажале дека остригите се одлични за вашиот мозок, без разлика на вашата возраст. Затоа што тие се богати со цинк и железо. Конзумирањето на ова морско задоволство ќе ви помогне да го задржите својот ум остар и ќе ја подобрите вашата способност да можете лесно да се потсетите на информациите.

Цинкот и железото се директно поврзани со способноста на мозокот за да бидете фокусирани и да ја подобрите вашата меморија. Недостатокот на цинк и железо може да резултира со заборавање, слаба концентрација, а секако и со други заболувања во вашиот организам.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.