Направете Двопек

Двопекот е еден од најлесно сварливите и највкусните продукти. Нека обичниот леб биде исечен на кришки и исушен во топла рерна, се додека не исчезне и последната трага од влага. Нека кришките незначително заруменат.
На суво место, ваков леб може да се сочува многу подолго отколку обичниот леб. Поради овој факт, планионарите го користат двопекот како дел од нивната исхрана.

Нутриционистичка вредност
Износи по 1 кришка (10g)

40.7 Калории        |        7.2 г. Јагленихидрати        |       1.3 г. Белковини        |         0.7 г. Масти

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.