Од карате до совршенство (Мотивација)

Мет Емиг започнал да тренира Карате на 5 годишна возраст. Неговата обука започнала во Светската Карате академија во Лонг Ајленд во Њујорк. Каде на 10 годишна возраст, тој ваќе поседувал  црн појас. Мет има над 100 гранд титули и 25 светски титули во текот на неговата кариера.

Погледнете ги неговите способности…

 

Нунчаки мајстор….

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.