Одберете “НАГОРЕ” или “НАДОЛЕ”

Во животот постој само една работа која е константна , а тоа е "ПРОМЕНАТА"…

Промената секогаш варира со искачување нагоре или со опаѓање надоле, таа никогаш не се задржува на едно исто ниво. Ова променливо движење – нагоре и надоле, зависи од нашиот начин на живот.

Сите знаеме дека најскапоцено од све е нашето здравје. Но, за да го задржиме нашето здравје потребно е да се грижиме за себе и да посветиме внимание на нашиот начин на живот.

 

За да успеета во искачувањето нагоре  во борбата за подобро утре, потребно е да ги следите следните совети:

 

– За да бидете здрави, среќни и радосни, и да имате совршена фигура, треба да конзумирате повеќе природна и здрава храна, да имате соодветен и оптимален тренинг,  и секогаш да имате на ум позитивна мисла.

– Доколку не се храните соодветно и не тренирате, неизбежна е и негативната мисла, така што последиците се непожелни и невкусни дури и за набројување.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.