Освојте некоја планина или врв

 

Нема подобро чувство од тоа да се соберете друштво и да отидете на некоја планина, да освоите некој врв, па да организирате ручек.

Одберете патека и впуштете се во лично откривање на природното и културното наследство на Македонија. Дишете го свежиот воздух и пијте од студените планински извори.

Облечете ги најудобните патики или чевли кои ги поседувате и качете се до онаму до каде што се чувствувате добро. Секој нареден пат ќе стигнувате повисоко и ќе се чувствувате подобро.

Качувајте се полека, разгледувајте ја природата и уживајте во неа. Кога веќе сте се качиле на врвот и ќе погледнете наоколу уживајте во прекрасната глетка, знаејќи дека сте срушиле уште една лична препрека.

Во повеќе градови во Македонија активни се неколку планинарски друштва, распрашајте се и придружете се, тие секоја недела организирано ја поминуваат во природа.

 Нивна цел е да ги собираат работните луѓе и граѓани, а особено младината  за активно движење во планина заради рекреација и физичко воспитување,  да пронаоѓаат нови природни убавини, богатства и културно-историски споменици. Ваше е да имате само добра волја.

Посетете ги местата каде до сега не сте биле, има што да се види !

 

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.