Се плашите ли од Длабочините

Вилијам Трубриџ очигледно не се плаши ни малку, па затоа  ги освојува длабочините со само еден здив.

william-trubridge-freediving-bahamas

Вилијам е светски првак во слободно нуркање,и е првиот човек што некогаш ја пробил бариерата над 100 метри во длабочина без никакви додатни помагала.

Погледнете, едно од негоивите екстремни патувања во длабочините….

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.