Сите ја памтиме забавната игра – Плочка

 

Сите биле деца, и сите имаме спомени од оваа забавна игра .Оваа игра бара малку повеќе од креда, камче и слободен простор. Само нацртајте  ја посакуваната шема за скокање , фрлете го  камчето во едно од полињата, и ќе добиете предизвик за подрипнување. Оваа игра исто така, помага да ги научиет децата да се вртат, да ги следат упатствата, и да ја подобрат нивната рамнотежа.

 

 

Не само децата, и спортистите може да имаат големи придобивки од применување на оваа игра. Доколку сте по сериозни, оваа игра е одлична за подобрување на агилноста и зацврстување на мускулите од нозете.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.