Тренирајте Пропорционално

Дали знаевте дека пропорционално со горниот дел од телото, треба да ги вежбате и нозете!!?

Сигурно сте забележале колку смешно изгледа кога ќе видите некој  со големи гради и широки раменици, но со слаби нозе.

Сето тоа се случува поради прескокнување на тренингот за нозе, или  вежбање на нозете чисто колку да помине тренингот.

Нозете зафаќаат половина од вашето тело, па сега заклучете сами дали треба да ги тренирате и нив!!!

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.