Тренирањето на празен стомак согорува многу повеќе калории

Ова не е точно, но вашиот утрински распоред сепак може да диктира дали да јадете или не. Јас предлагам една мала закуска ако имате еден час пред да започнете со тренингот, но не треба да јадете. Доколку појадувате  поголема количина на храна, идеално би било да почекате две до три часа пред да започнете со вашиот тренинг,  за да не ја добиете  потребната енергија од вашата храна. Одредете каков вид на тренинг ќе правите (со тегови или кардио), за да можете да го испланирате вашето јаде да биде во согласност со количината на енергијата која ви е потребна, за тренингот.

 

 "Тренирањето со празен стомак  во утринските часови, може да резултира со последици како: вртоглавица, нагло стемнување (black out), тресење на рацете и нозете (потреба за шеѓер) и сл."

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.