Време е за потење…

Во текот на секој ден од вашиот живот, при фазата на потење, испуштате воден спој на уреа, соли, шеќери и амонијак од порите. Повеќето луѓе сметаат дека кога ќе се испотите, ја губите вашата тежина. Точно е дека кога ќе се испотите, ќе намалите малку од вашата тежина. Сепак, таа изгубена тежина е од испарената вода од вашиот организам,а истата килажа ќе ја повратите веднаш штом ќе се рехидрирате.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.