МЕНАЏМЕНТ НА ЛОШИ НАВИКИ

04-bad-habits-pizza

Никогаш не е премногу доцна за да ги промените вашите најлоши навики и веднаш да започнат да живеат посреќен и поздрав живот.

Ставете ги под целосна контрола
– Ритамот,
– Темпото,
– Волуменот и
– Фрекфенцијата на лошите навики.


Ова ќе ви помогне, да се ослободите од онаа неисконтролирана состојба на гушење во сопствените неисконтролирани навики.
Вашиот Физички изглед е резултат на вашите животни навики. Размислете…

Потребно е само мала чекор за да дојдете до промена.
Бидете самокритичари, разгледајте кои се вашите лоши навики и со кои навики би сакале да ги замените.

Пример:
– нередовно јадење со редовно јадење
– брза исхрана со здрава исхрана
– седење пред компјутер со тренинг
– седење до касно со ранобудност.
– турска серија или прошетка на планина. итн.

Промените нема да дојдат сами по себе, промената зависи од вас.

ЖИВОТО Е КАКО БЕЛО ПЛАТНО,ОД ВАС ЗАВИСИ КАКВА СЛИКА ЌЕ НАЦРТАТЕ.
ВАШАТА СОПСТВЕНА СЛИКА Е ОНАА ПО КОЈА ЌЕ ВЕ ЗАПАМТАТ.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.