Bicycle_courier_552.jpg

Како да ја подобрите вашата велосипедска кондиција

Постојат голем број на вежби, со кои можете да ја подобрите вашата издржливост за возење на велосипед. Постепеното зголемување на брзината и далечината ќе ја подобри вашата кондиција, но [...]

Повеќе
20100511_high_altitude_training-231x153.jpg

Тренинг изведен на надморска височина

Тренинзите изведени на виисока надморска височина влиае  врз респираторниот систем, срцето, рамнотежата на базната киселина, физичкиот изглед и метаболизмот. Од тренингот изведен на голема надморска висина бенефираат спортистите со подобрување на [...]

Повеќе
jump-rope-231x153.jpg

Скокањето на јаже за само 15 минути согорува 200 калории

Скокањето на  јаже стана составен дел на многу видови на фитнес  тренинзи.Петнаесет минути скокање на  јаже согорува околу 200 калории, со некои варијации во зависност од тоа колку брзо ќе се [...]

Повеќе
84486408_XS-231x153.jpg

Кои вежби се нај погодни за тинејџерите?

Редовното вежбање е важно за тинејџери поради тоа што помага во одржувањето на нивното физичко и ментално здравје. Тинејџерите треба да вешбаат најмалку 60 минути умерена физичка активност дневно, со цел [...]

Повеќе
sweat-231x153.jpg

Неколку спортови и рекреативни активности кој помагаат при согорувањето на калориите

Секој сака да согори повеќе калории за пократок временски период, еве неколку активности кој согоруваат поголем број на калории.1.ТрчањеСогорува околу 450 калории за 30 минути активно трчање, трчањето исто така е [...]

Повеќе
Showing 1 to 20 of 24 results