logo_malo

ДЕКСТРОЗА – најбрз извор на енергија

Декстрозата спаѓа вогрупата на јаглехидратите, кои се најважни во споредба со протеините и мастите. Таа е најважниот "прост шеќер" и е попозната како "гроздов шеќер", односно "гликоза". Се наоѓа во сите [...]

Повеќе
logo_malo

Аргинин (NO) – пумпачот на мускули

Аргининот (L-arginine) во телото се претвора во нитро оксид (NO). Нитро оксидот е моќен неуро трансмитер кој ги опушта крвните садови, со тоа подобрувајќи ја циркулацијата и транспортот на сите хранливи [...]

Повеќе
weight_watcher_fit_man.jpg

ZMA за 30% повеќе тестостерон и хормон за раст

ZMA е целосно природен суплемент направен од Магнезиум, Цинк и Б6 витаминот и сите тие заедно се многу значајни за биолошките процеси во телото.Магнезиумот и цинкот се користат од страна на [...]

Повеќе
mineralisi.jpg

Табела за функцијата на минералите

Mинерали се микронутриенти од суштинско значење за вашето тело. Минералите се делат на две големи минерални групи: макро-минерали, кои се потребни во големи количини, и микро-минерали, од кои е [...]

Повеќе
nastinka.jpg

Еукалиптус против сезонска настинка и грип

Чајот од еукалиптус се прави од листовите на дрвото еукалиптус, потекнува од Австралија и во тој регион е познато како “Дрво против Треска” поради своите лековити својства. Во Германија има стандардизиран [...]

Повеќе
Showing 1 to 20 of 33 results