asdadsasd.jpg

Чекор до побрз метаболизам

Внесувањето на следниве витамини и минерали придонесува до значително забрзување на метаболизмот, а со тоа намалување на вишокот килограми. Истотака се објаснети функциите што ги обавуваат и со која храна можат [...]

Повеќе
logo_malo

Прости/сложени јаглехидрати

Внесот на јаглехидратите треба да се состои од нерафиниран сложен скроб и влакнести јаглехидрати. Ограничете ги простите јаглехидрати од видот на шеќер и слатки колку можете повеќе, но и рафинираните јаглехидрати [...]

Повеќе
12371-1_n.jpg

Овес – за подобро здравје

Нејзиниот состав на исоко квалитетни материи е фантастичен: јод, хлор, фосфор, магнезиум, калиум, манган, цинк, бакар, наицин, биотин, витамини ...во превод, овесот е добар да се користи во секојдневната исхрана [...]

Повеќе
FreeImageWorks_com20IS411-022.JPG

Кикириките нездрава храна?

Кикириките содржат здрави мастии кои придонесуваат за намалување на триглицеридите, и се познати како лек за кардиоваскуларни заболувања. Освен моно-незаситени масни киселини, кикириките исто така содржат магнезиум, витамин Е, аргинин,растителни влакна, [...]

Повеќе
images.jpeg

Придобивки од козјото млеко

Козјото млеко е многу хранливо и нуди многу здравствени придобивки; овие хранливи состојки се присутни во суровото и во пастеризираното млеко. Суровото козјо млеко може да содржат опасни патогени својства [...]

Повеќе
FreeImageWorks_com20IS412-073.JPG

Со лешници до подобро здравје

Малите вкусни лешници повеќе се употребуваат во кулинарството како закуски, отколку што се користат како ужина или дневен оброк. Тие додаваат налудничав и богат вкус на печените десерти и на неодоливите [...]

Повеќе
zeleni20napitoci.jpg

10 придобивки од зеленa блендана храна

Наместо да јадете салати за да ги внесете важните хранливи состојки кои се неопходни за функцијата на вашиот организам, а се наоѓаат во зелениот зеленчук, едноставно можете да ги претворите [...]

Повеќе
Showing 1 to 20 of 141 results