Кисело млеко: фантастична храна за постигнување долговечност

 

Киселото млеко е исклучително богато со лесни асимилирани ензими, и претставува идеален комплимент за сите видови на друга храна. Киселото млеко, исто така го одржува балансот на цревната флора, поради неговата високо тактична киселина и големата содржина на бактерии. Но, најголемата придобивка од Киселото млеко, веројатно се должи на многу високото ниво на витамин Б и калциум.

 

Можете да ги подобрите хранливите својства на Киселото млеко, додавајќи млеко во прав во него, а со тоа додавате и повеќе витамин Б, калциум и белковини.

 

 

 

Како да го користите:

Како и сите добри работи, премногу може да биде лошо за вас – вишокот на тактичната киселина може да го деминерализира организмот при долга временска употреба.

Киселото млеко како лек: 5 или 6 лажици на ден е доволно, во период од околу две недели.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.