10 најголеми здравствени лаги

Светската здравствена организација за заштита не се базира врз основа на "здравјето" или " грижата". Таа всушност се фокусира на продолжување на болестите и  од продажбата на лекови. Овој систем на медицината може едноставно да се нарече "систем на лаги".

10 НАЈГОЛЕМИ ЗДРАВСТВЕНИ ЛАГИ

– Вакцината ќе ве направи здрав

– Лекови ги спречуваат сите болести

– Лекарите се експерти во здравството

– Вие немате никаква улога во вашето здравје

– Болест ите се лоша среќа или лоша генетика

– Редовниот преглед  = превенција

– Здравственото осигурување е одговоро за вашето здравје

– Болниците се места на здравје и исцелување

– Конвенционалната медицина е напредната

– Повеќе научни истражување споредуваат повеќе лекови

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.