Длабочината на дишењето е битен фактор кој влијае врз “ЖИВОТНИОТ ВЕК”

Идеалното дишење  го подмладува организмот и го спречува предвременото стареење.
Кислородот навистина е чудотворен елемент! Доколку го добиваме во неопходни, нормални, ненамалени дози – тој е најдобар  лек против главоболка, нервни нарушувања, силен заморм лошо варење на храната во желудникот, болкиу во мускулите, нарушен вид и слух и многу други болести, кој го намалуваат животниот век и не ни дозволуваат да доживееме длабока старост…

Погледнете ја оваа табела и заклучете сами, дали е битна длабочината и контролата на дишењето…..

Што значи да се дише правилно?

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.