HARDCORE – дефиниција

HARDCORE е способноста да владееш со себеси. Сите имаме инстинкти, а главниот човечки инстинкт е да се откажеш кога ќе почустувуваш болка. Кога повторувањата стануваат навистина тешки, мускулите почнуваат да печат и болат, а дишењето станува отежнато, твоите инстинкти ти велат да престанеш и да се откажеш.

Просечниот челн во теретаната престанува – HARDCORE бодибилдерот продолжува. Кога си на диета и сред ноќ се будиш од кризата за јадење на нешто калорично, твоите инстинкти ти кажуваат да одиш до кујната и да ја задоволиш ПСИХАТА со масти и шеќери. Хардкор спортистот сака да победи, па затоа тој/таа се бори и го победува тој инстинкт.

– Dorian Yates

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.