Кое е најдоброто време за тренинг во текот на денот?

Може да слушнете секакви информации. Некои ќе речат дека утрото е најдобро време за тренинг. Други ќе речат навечер. Некои велат дека попладне е најпогодно. Прочитајте за да ја добиете вистината.

Наутро:

  – Вашиот организам не е заситен со храна изутрината, а тоа придонесува да согорите повеќе од  резервите на енергија.

  – Утринскиот тренинг го разбудува организмот, и ве држи енергизирани во текот на цалиот ден.

  – Тренингот на многу атлетичари, па дури и тренингот на војската започнува во овој час, бидејќи тоа е удобно, можете по тренингот да се освежите со туш и да појадуваат и  веднаш потоа да започне вашиот ден.

  – Вие сте свежи во утринските часови, и нема да го прескокнете тренингот, бидејќи сте уморни, како по работа.

Попладне:

  – Ова е погодно време за тие кои немаат никакви посебни обврски, освен тренингот.

  – Сонцето се уште е отворено и може да придонесе да се чувствувате убаво додека тренирате.

  – Ова е погодно време за луѓето кои сакаат да го постигнат нивните најголеми резултати. Нивното тело е енергизирано и доволно загреено во попладневните часови.

Навечер:

  – Вашето тело е најопуштено и олабавено во овој временски период од денот.

  – Одличен момент е за истегнување и правење на јога вежби во овој час.

  – Тренингот во овој временски период ви овозможува да имате добар сон.

  – Некои луѓе едноставно се чувствуваат подобро и посилни во текот на ноќта , поради тоа што вечераат покасно.

 

  Вистината е, во тоа дека сите сме различни! И секој организам се чувствува најдобро во различни периоди од денот. Доколку тренирате правилно и се храните правилно, ќе напреднувате без разлика во кое време од денот ви е тренингот.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.