Правилно трчање

Кога луѓето размислуваат како да трчаат, тие претежно се фокусираат на стапалата. Како и да е, правилното трчање секогаш започнува со главата, па следат ред други работи и се до нозете. Ако главата и горниот дел од телото се наместени правилно, долниот дел од телото и чекорот ќе се движат точно како што треба.

Една важна работа што треба да се разбере за тречањето е дека треба секогаш да се трча на ефикасен и правилен начин, за да се постигне целта која ја имате поставено пред себе. Притоа избегнувајќи го лесното уморување за да можете да истрчате што е можно повеќе, се разбира без повреди.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.