Tight-Jeans-2-231x153.jpg

Тесните панталони предизвикуваат здравствени проблеми

Жените кои носат премногу тесни фармерки, страдаат од нервeниот синдром наречен “meralgia paresthetica”. Тесните панталони извршуваат притисок врз бедрото на кожните нерви на бутовите, со што предизвикувааат чувство на пецкање [...]

Повеќе
1.jpg

Тренирањето на празен стомак согорува многу повеќе калории

Ова не е точно, но вашиот утрински распоред сепак може да диктира дали да јадете или не. Јас предлагам една мала закуска ако имате еден час пред да започнете со тренингот, [...]

Повеќе
article-new_ehow_images_a07_bi_af_mix-up-p90x-workouts-800x800.jpg

Крвен притисок – разбирање и превенции

Крвниот притисок е најважната мерка за Вашето долгорочно здравје. На кратко крвниот притисок претставува мерка на сила со која крвта притиска врз крвните садови, со цел да ги пренесе хранливите состојки [...]

Повеќе
kifoza20lordoza20skoleoza.jpg

Лоши навики – Лошо држење на телото

Доброто држење на телото ја спречува несаканата крутост на мускулитеи, и ја намалува болката и стресот врз зглобовите. Доброто држење на телото, исто така, помага да се намали ризикот од можните [...]

Повеќе
logo_malo

Хлорофилот ја обновува крвта

Во борбата против стареењето и одржувањето на здравјето, чистата крв е ОСНОВЕН услов за спречување на болестите и слободните радикали. Хлорофилот е задолжен за апсорбирање на светлината кај растенијата, а пак [...]

Повеќе
insulin.jpg

Инсулин – многу анаболен хормон

Инсулинот е протеин составен од 51 аминокиселини и се произведува во бета клетките од страна на панкреасот. Овој хормон го стимулира црниот дроб при формација на гликогенот од гликозата (декстрозата) и [...]

Повеќе
self_management_bowling_pins.jpg

Куглајте за забава и подобро здравје

Куглањето е еден од најпопуларните спортови во светот. Една од причините за неговата популарност е неговата адаптибилност: деца и возрасни без разлика на кое ниво е нивната физичка способност може [...]

Повеќе
green-tea-5.jpg

Зелен чај – Внесете хармонија во вашиот дом

Внесете хармонија во вашиот дом, започнете да го употребувате зелениот чај во вашето секојдневие, прифатете го како задоволство и препуштете се на хармонијата во вашиот дом, а вашиот дом е [...]

Повеќе
free-radical201.jpg

Слободни радикали и улогата на антиоксидансите

Атомите реагираат со стекнување, губење или споделување електрони со цел да ги добијат сите валентни електрони. За атомот да стане нестабилен треба да не ги содржи сите осум електрони во надворешната [...]

Повеќе
Showing 1 to 20 of 147 results