Одберете соодветни вежби при кои се чувствувате убаво

Бидете многу внимателни при изведувањето на вежбите кои нагласено го оптоваруваат долниот дел на грбот. Исто така, треба  да бидете претпазливи со  било која вежба која предизвикува било каков вид на неприродни болки во зглобовите.

Бидете многу внимателни при изведувањето на вежбите кои нагласено го оптоваруваат долниот дел на грбот. Исто така, треба  да бидете претпазливи со  било која вежба која предизвикува било каков вид на неприродни болки во зглобовите. Ако чувствувате дека болката  во зглобовите и сврзните ткива од мускули се зголемува,тогаш  заменете ја вежбата со некоја друга. Не заглавувајте со една вежба само поради тоа што сте слушнале дека таа вежба е одлична.

Сподели го овој пост!

За авторот : Даниел Трбогазов

Даниел е Дипломиран Проф. по Физичко образование и е главен уредник и основач на порталот Мој Тренер. Работната кариера ја гради како Фитнес Тренер и Инструктор по пливање. Работи со млади и возрасни почетници , луѓе со посебни потреби и нуди простор за индивидуални тренинзи. Неговата основна цел е да ги поттикне младите и возрасните да водат здрав и физички активен живот, а воедно и да даде придонес во збогатувањето на спортската литература на овие простори.

Остави Коментар

Вашиот маил нема да биде објавен.