zinc.jpg

Цинкот и важноста за човекот

Цинкот е есенцијален минерал кој работи како полицаец, насочува и врши надзор на протокот во организмот. Цинкот е клучен за клеточниот метаболизам бидејќи е активатор на околу 300 ензими и тоа игра улога во функцијата на имунолошкиот систем и често спречува настинка и грип. Без цинк нема синтеза на протеини, а околу 3000 видови протеини содржат цинкова група.

Повеќе
kalorii20vo20alkoholot.jpg

Калории во алкохолот

Повеќето луѓе сметаат дека пивото е главниот проблем кога станува збор за вишокот килограми - сите имаат слушнато за познатото пивско стомаче. Првата работа која треба да се каже дека пивото со помалку алкохол не влијае многу на телесната тежина.

Повеќе
D1504AC4B133302D56736D8582AE1AAD-main.jpg

Едноставни начини за проверка на сопственото здравје! – ДЕЛ 1

Нема потреба да ве удираат со гумен чекан по колено или да ве боцкаат во вена за проверка на Вашето здравје. Сами направете ги овие неколку проверки за проверка на општото здравје.

Повеќе
image-7e844e8573c3a2cbe19a7983b6b2ac2f.jpg

Едноставни начини за проверка на сопственото здравје! – ДЕЛ 2

Нема потреба да ве удираат со гумен чекан по колено или да ве боцкаат во вена за проверка на Вашето здравје. Сами направете ги овие неколку проверки за проверка на општото здравје.

Повеќе
image-9b3b07677a01408f59a4dae60781bb06.jpg

Набилдајте повеќе мускули и изгубете масти со овие оптимални техники за после тренинг

Набилдајте ги мускулите а изгубете го мастите така што веднаш по тренингот земете голема доза протеини, но не застанувајте тука со земањето на протеини.

Повеќе
getty_rf_photo_of_hands_opening_energy_drink-231x153.jpg

Опасност од енергетски пијалоци

Вашиот омилен енергетски пијалоци содржат повеќе опасни количини на кофеин, шеќер и други состојки кои можат да предизвикаат повеќе штета отколку добро. Kонзумирањето на енергетските пијалаци може да предизвикаат негативни ефекти врз крвниот притисок, срцевата фреквенција, и функцијата на мозокот...

Повеќе
Showing all 13 results