Вистинска храна во вистинско време
Што би требало да јадете а што не за да ја искористите максимално вашата храна?
Што би требало да јадете а што не за да ја искористите максимално вашата храна?
Гледате премногу телевизија преку викендите? Време е да станете од каучот!
Нашите тела се дизајнирани да јадат жита и растенија. Тоа е факт според споредбата на табелата, но зошто ние и покрај се јадеме месо? Зошто сме започнале да го правиме воопшто [...]
Соја е позната како сестрано храна, која лесно се трансформира во замена за сладолед и месо. Затоа што таа е релативно ефтин производ, сојата, исто така, е наметнат како начин да [...]
Како почетници, имате многу да научите за да преминете од почетниците до искусни тркачи. Без разлика дали се подготвувате, тренирате за маратон или за да го подобрите вашето здравје, можете да [...]
Компирот како зеленчук содржи 0 гр. масти и е храна која што е богата со скроб, а сиромашна со калории. Кога се пржи компирот процентот на масти изнесува високи 30%! На [...]
Феферонките потекнуваат од Мексико, а се одгледуваат речиси насекаде низ сватот. Во Овие лути пиперчиња има голема содржина од алкалоидот капсаицин кој на пиперката и дава лут, остар вкус.